Navigatie

20 jaar galerie honingen

Jubileumexpositie Galerie Honingen

A 20 YEAR LOVE AFFAIR
 
In 20 jaar tijd hebben galeriehouders Karen Boekholt en John Stel hun persoonlijke passie voor detail weten uit te bouwen tot een succesvolle en toonaangevende galerie gespecialiseerd in het hededaags realisme. Tijdens de jubileumexpositie kunt u op 2 locaties genieten van de kunstcollectie.

In september 1997 opende Galerie Honingen haar deuren in Rotterdam-Kralingen. De naam verwijst naar het vroegere slot Honingen. Het begon met een bescheiden budget, maar de ambities waren groots te noemen. Na drie jaar verhuisde de galerie naar een groter winkelpand. Al snel werd dit ook te klein en zo verhuisde de galerie in 2002 naar een rijksmonument uit 1650 aan één van Gouda’s mooiste grachten, in 2014 kwam daar de locatie aan de Lange Tiendeweg 40 bij. Naast wisselende tentoonstellingen in de galerie deed Galerie Honingen mee aan diverse beurzen en evenementen o.a. Primavera (Rotterdam), Miljonair Fair (Amsterdam), Cannes International Art Fair (Frankrijk) en Art & Antiques Fair ’s-Hertogenbosch.

De onvoorwaardelijke passie voor het realisme is de basis van het gevoerde galeriebeleid. “Vakmanschap en techniek staan voorop in de beoordeling van een kunstenaar. Naast het feit dat het visueel aantrekkelijk moet zijn, is er ook iets ‘extra’s’ nodig. Heeft een kunstwerk zeggingskracht, doet het iets met je? Dat laatste aspect is ongrijpbaar en vaak heel persoonlijk. Er bestaan geen regels voor, vaak volgen we dan ook uitsluitend ons gevoel. En het succes van de galerie toont aan dat we daar een neus voor hebben.”

De jubileumtentoonstelling A 20 year Love Affair is een grootse expositie op 2 locaties met een bijzondere bijdrage van alle kunstenaars.  In de galerie ligt een gratis jubileumcatalogus klaar voor alle bezoekers.
Op www.honingen.com vindt u een preview van de expositie.